Ontwikkeling van powerbanks

De alom bekende website foq kwam onlangs met een uitgebreide analyse van verschillende powerbanks. Leveren powerbanks namelijk wel de capaciteit die ze moeten leveren? Uit de test van foq bleek dat vooral a-merken goed bezig waren. Het gros van de geteste powerbanks leverde zelfs nog meer dan dat ze moesten leveren.

Echter het nadeel van een a-merk powerbank is de prijs. De prijs van een a-merk kan wel 3x zo duur zijn als een b-merk via een reguliere webwinkel in telefoon accessoires. De b-producten krijgen vaak veel meer klachten aangezien deze producten niet altijd leveren wat ze beloven. Toch ben je uiteindelijke beter af met een b-merk. Hoe komt dat?

Een b-powerbank die belooft 20000 mAh te leveren levert uiteindelijk maar 10000. Vervelend, je had toch die 20000 verwacht. Toch, als je het terug gaat rekenen ben je met de uiteindelijke 10000 alsnog goedkoper uit. Een a-merk powerbank die 10000 mAh levert is namelijk alsnog duurder dan de b-powerbank die belooft 20000 te leveren.

Kortom, je bent beter af met een b-merk. Nou, niet helemaal. De a-merk powerbanks zijn namelijk steviger en gebruiksvriendelijker. Op lange termijn heb je dus alsnog liever een a-merk powerbank. Een powerbank waar de USB-poorten niet los zitten en een powerbank die na een paar honderd oplaadbeurten nog prima mee gaat.

Leuk feitje: de dure, goed werkende externe batterijen worden in dezelfde fabriek gemaakt als de goedkope b-merken. Het gaat dus niet op dat alles wat uit china komt slecht is. Ook a-merken laten hun producten maken in China. Zo worden bijvoorbeeld iPhones gefabriceerd in China.

Wanneer je dus besluit om voor je festival of lange vakantie en powerbank te kopen zul je eerst wat onderzoek moeten verrichten. Gebruik je enkel een powerbank om apparaten op te laden als een camera, tomtom etc. dan zul je geen hoge capaciteit powerbank nodig hebben. Heb je de powerbank eigenlijk niet meer nodig na het festival? Dan zul je voldoende hebben aan een goedkoop b-merk. Succes met je zoektocht.

Deze webwinkel, juns.nl, heeft nog veel meer informatie over powerbanks.