NZBvortex

NZBVortexNZBVortex is een nieuwsreader programma die alleen werkt op Mac OS X, het besturingssysteem van Apple. Met dit programma is het mogelijk om bestanden uit verschillende nieuwsgroepen te downloaden. Het programma heeft een zeer eenvoudige interface waardoor iedereen zo met het programma uit de voeten kan. Downloaden vanuit nieuwsgroepen wordt hierdoor eenvoudig.

In NZBVortex laad je een NZB bestand in. Hierdoor weet het programma wat het moet gaan downloaden en gaat het voor je aan de slag. Ook is het programma voorzien van een ingebouwde zoekfunctie. Hierdoor kun je binnen NZBVortex zoeksites openen en zoeken naar downloads, hierna kan je de NZB direct importeren. Nadat de download klaar is zal NZBVortex kijken of het bestand niet beschadigd is, als dat wel het geval is zal die automatisch de download gaan repareren en PAR2 files downloaden. Als het bestand daarna compleet is zal het automatisch worden uitgepakt. Hierdoor hoef je bijna niks meer zelf te doen wat het de beste nieuwsreader voor Mac OS X maakt.

Het programma heeft ook een functie waardoor het geheel automatisch series kan downloaden. Dit wordt gedaan aan de hand van een RSS feed. Dan wordt in de gaten gehouden of er nieuwe afleveringen uitkomen, als dat het geval is zal het programma de aflevering automatisch downloaden en opslaan in de van te voren opgegeven map waardoor het overzichtelijk blijft. Het enige wat je zelf moet doen is klikken op het bestand om het te kijken.

NZBVortex Handleiding

Op het internet zijn diverse handleidingen te vinden van het programma. Deze NZBVortex handleiding is in het Nederlands en voorzien van screenshots waardoor het makkelijk te begrijpen is.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van de maker.  Hier kan je screenshots van het programma zien en alle functionaliteiten wat het heeft. Ook is NZBVortex te downloaden op de website.