Klimbos en klimpark

Ook in Nederland wordt buitensport steeds populairder. Vooral het aantal geopende klimbossen en klimparken neemt de laatste tijd toe. Tot voorheen waren deze klimbossen nog niet erg bekend onder de Nederlanders. Het idee van deze klimbossen en klimparken is overgewaaid uit Frankrijk, België en Duitsland. In deze landen zijn ze al sinds langere tijd erg populair.

De voorkeur voor de klimbossen ontstaat vooral omdat het goed is voor de gezondheid, het in de buitenlucht is en het een sportieve en leuke activiteit is waar je goed je energie in kwijt kunt. En natuurlijk komt er voor de klimmers een flinke adrenaline-kick bij kijken. Bij deze klimbossen hebben we het namelijk over een touwenparcours dat men dient af te leggen op hoogtes variërend van 1 tot wel 15 meter. Ook zijn er bij deze parcoursen verschillende moeilijkheidsgraden, namelijk van beginners tot experts.

Natuurlijk staat ook bij deze sport veiligheid voorop. Zowel in een klimpark als in een klimbos worden de klimmers van de juiste materialen en instructies voorzien. Het grote verschil tussen een klimbos en klimpark is dat er in een klimbos bomen gebruikt worden, terwijl in klimparken veelal palen geïnstalleerd worden. Deze bomen of palen zijn de onderdelen die in het parcours als rustpunten worden gezien en waartussen de verschillende obstakels worden opgehangen.
Uit onderzoek blijkt dat de beleving van hoogte voor de klimmers lager ligt in een klimbos dan in een klimpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *