Google Glass

Jaarlijks vindt er een conferentie die gaat over de nieuwste technologische doorbraken rondom het web en voornamelijk van Google, genaamd Google I/O. Op de conferentie van 2012 werd hier voor het eerst het Google Glass prototype gedemonstreerd.  Dit is een product dat is voortgekomen uit het Project Glass. Dit project is ontstaan met de gedachte dat de computer voor de mens altijd en overal toegankelijk moet zijn.

Google Glass is een draagbare computer in de vorm van een bril en beschikt dus over een head-mounted display (HMD), een beeldscherm dat dus op het hoofd gedragen wordt. Het idee hierachter is dan ook dat de computer niet door middel van aanraking bestuurd word. Het onhandige hieraan zou namelijk zijn dat de gebruiker steeds met zijn vingers in de buurt van zijn ogen moet komen of dat de glazen vies worden door de aanraking van vette vingers. Daarom reageert Google Glass volledig op de stem van de gebruiker. De gebruiker hoeft de computer enkel de commando’s te geven door te praten.

Het product werkt gewoon als een smart Phone van vandaag de dag, maar is dus handsfree. De gebruiker kan met de bril telefoneren en e-mails/sms-jes ontvangen en verzenden. Ook heeft het product een ingebouwde GPS voor positiebepaling en route planning. Met Google Glass is mogelijk voor de gebruiker om ieder moment vast te kunnen leggen met de fotografie en film functies van het product. Vervolgens kan hij/zij ervoor kiezen deze te delen via social media. Veel nuttige Nederlandstalige  informatie over google glass is te vinden op het platform Google Glass Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *