Een draagbare oplader is ideaal voor onderweg

De NS komt met een power bank voor in de trein. We zijn tegenwoordig contant bezig met onze mobiele apparaten. Als we niet druk zijn om nog snel even wat werk te verrichten op onze laptop zijn we wel aan het candy crushen op onze smartphone. Wellicht herken je dit wel als treinreiziger.  Deze onmisbare a-sociale stroomvreters houden het niet lang vol zonder een stopcontact.

Waarom bevinden er dan nog geen stopcontacten in de trein? Hallo NS? Deze vraag is waarschijnlijk al tientallen dan wel honderden keren aan de NS gesteld. Tweakers heeft een bericht wat vermeld dat de NS pas met stop contacten komt in 2021. We zullen dus nog even moeten wachten voordat we ongestoord en zonder zorgen onze mobiele apparaten kunnen opladen.

Gelukkig is er tegenwoordig een alternatief, een draagbare oplader. We kunnen namelijk tegenwoordig een accu mee nemen in onze handtas of rugzak en zelfs eventueel in je broekzak. Deze mee neem accu’s, ook wel powerbanks genoemd zijn draagbare opladers. Je kunt er dus overal jouw mobiele apparaten mee opladen zonder daar een stopcontact voor te gebruiken. De powerbank zelf heb je al thuis volledig opgeladen. Deze draagbare opladers werken met een mAh waarde. Hoe hoger de mAh waarde hoe langer jouw powerbank mee gaat. Mobiele apparaten vragen ook verschillende vermogens van jouw powerbank. Zo vraagt een laptop logischerwijs meer dan reguliere smartphone. Een hogere mAh waarde heeft nog meer nadelen. Een draagbare oplader met een hoge mAh waarde bevat ook grotere batterijen. Hierdoor zijn de powerbanks zwaarder en groter. Nu moet je niet denken aan kilo’s maar als jij een powerbank met 20000 mAh de gehele dag mee moet sjouwen in een klein tasje ga je dat zeker merken. Draagbare oplader

Hoe kom je aan een powerbank? De NS heeft tegenwoordig een service waar je voor 10 euro een powerbank kunt bemachtigen. Deze powerbank kun je vervolgens tijdens je reis gebruiken. Is de powerbank leeg? Dan kun je hem weer voor een volle powerbank inruilen. Deze service lijkt ideaal, echter wordt er nog weinig gebruik van gemaakt. Wellicht zal de NS wat meer moeten gaan adverteren voor deze service voordat er optimaal gebruik van gemaakt gaat worden. Een andere manier om een powerbank te bemachtigen is via een webwinkel of een fysieke winkel in jouw dorp of stad. Een populaire oplader komt van de Hema of Action, twee grote ketens. Wellicht zijn ze verkrijgbaar bij elke reguliere elektronica winkel.  Heb je geen zin om naar buiten te gaan? Dan kun je er ook gewoon een aanschaffen in een webwinkel. In dit artikel is eerder al een webwinkel weggegeven, heb je die gemist dan kun je hier alsnog de webwinkel bezoeken.

Ben je technisch en creatief tegelijk?  En heb je wat vrije tijd over? Bekijk hier zelf hoe je een draagbare oplader kunt maken.